Vigala külablogi

kolmapäev, 14. märts 2007

V tuuri kokkuvõte

Viies külade tuur toimus 10. märtsil marsruudil: Kivi-Vigala-Araste-Kurevere-Päärdu-Palase-Manni-Rääski. Ühine arutelu oli Kivi-Vigala Rahvamajas. Tuuril osales 23 inimest.

Üles kerkinud küsimused:
- Üle-eesti on käivitunud Leader tegevusgrupid, kes koostavad 2007-2013 EL rahade kasutamiseks piirkondlike strateegiaid. Vigala inimeste huvi on, et Rapla tegevusgrupi, kuhu kuulutakse, strateegia tuleks põhjalik ning seal oleks kajastatud meie huvid. Kindlasti peame oma inimestega strateegia koostamisel osalema.
- Muuseumite teema on üles kerkinud kõigil tuuridel. Käesoleval tuuril käisime kahes kohas, kus on loodud sisuliselt omalaadi muuseum. Miks mitte Vigalas luua muuseumide võrgustik: käsitöö, raamatud, käsikirjad, mööbel, olme-tarbimisesemed, postijaam jne?
- Kui turismile keskenduda, siis peab sellele taha tulema kogu kogukond. Üksi me turismis läbi ei löö. Vajalik on ühine turundus, ühised pakkumised turismifirmadele, et mööda vuravad turismibussid teeksid Vigalas peatuse.
- Probleemiks on hea toitlustuskoha puudumine. Kui Roomet Vana-Vigalas oma toitlustuskoha valmis saaks, siis oleks ka see probleem lahendatud.
- Üles kerkis juba esimesel Tuuril välja toodud Vängla laudtee rajamine.

Ühised mõtted pani kirja Eha Paas

Sildid:

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]



<< Avaleht