Vigala külablogi

kolmapäev, 28. veebruar 2007

III tuuri kokkuvõte

Toimus 25. veebruaril marsruudil Kivi-Vigala-Naravere-Pallika ja Jädivere külad. Ühine kohvilaua arutelu toimus Kivi-Vigala rahvamajas. Tuuri valmistas ette ja juhtis Heli Lints.

Osalejaid oli kokku 25 inimest.

Ühisel arutelul toodi märksõnadena välja:
- Küla ajalugu. Kai Bergmann küsis: Kas keegi peale minu tegeleb veel külaajalooga. Oleks oluline valla lehe kaudu kutsuda inimesi teada andma, kas ja mis materjale meie küladest olemas on. Kai on omalt poolt valmis inimesi nõustama, aitama, et ajalugu käsitlev materjal saaks korrektne. Meil on olemas Priit Ratasepa poolt koostatud Ojapere küla ajalugu, samuti kogus Linda Keller materjale Naravere küla ajaloo kohta.

Vajalik on kindlasti vallas ühe inimese olemasolu, kes materjalide kogumist koordineeriks. Ehk oleks mõistlik ka korraldada küla ajaloo kogujatele, materjalide koostamiseks koolitus.

- Tuuril külastasime Vigala Piimatööstust, mille omanikud on itaallased. Eha pakkus välja mõtte, et itaallased võiks kokku viia valla rahvaga, et üks teaks teisest. Probleemiks on siin aga asjaolu, et itaallastest omanikud kogu aeg vahetuvad, nii, et kedagi pole kutsuda kohtuma. Siit jääb õhku küsimus: kuidas tugevate ettevõtete juhtide ja kogukonna ühist toimetamist oleks võimalik kokku viia.

- Osalejad tõid välja ka tuuride positiivse küljena võimalust kohalikel inimestel omavahel kokku saada ja suhelda. Ehk oleks mõistlik ka peale projekti lõppu selliseid tuure teha. Näiteks suvel näevad kõik külad hoopis teistsugused välja.

- Probleemina toodi jällegi välja informatsiooni vähest liikumist. Kivi-Vigala kiriku juures selgus, et kirik korraldab avatud uste päevi juunis-augustis aga enamikel tuuril osalejatel ei olnud sellest midagi teada. Kiriku üritustele tulevad inimesed osalema Iisraelist aga oma kohalike inimesi ei ole. Valla poolt täpsustati, et lehe tarvis on alati infot küsitud, kuid probleemiks on, et inimesed ise ei anna oma tegevustest, plaanidest teada.

Mõtted pani kirja Eha Paas

Sildid:

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]



<< Avaleht